Parring og fødsel

Opdræt og avl er interessant, og forløbet fra løbetid til parring, drægtighed og en god fødsel er spændende. Dyrenes Læge og Øjenklinik hjælper gerne med kvalificeret rådgivning.

En forudsætning for drægtighed og fødsel er parring på det rigtige tidspunkt. Fastsættelse af det bedste tidspunkt kan ske ved at undersøge blodets indhold af progesteron. Progesteronindholdet i blodet stiger lige omkring ægløsningstidspunktet. Ægløsningstidspunktet fastsættes ud fra resultatet af blodprøven, samt en vurdering af tævens skedeslimhinde (vaginoskopi), som ligeledes ændres ved ægløsningstidspunktet. Blodprøve og vaginoskopi giver i kombination det bedste grundlag for fastsættelse af ægløsningstidspunkt.

Kan en naturlig parring ikke gennemføres, kan vi tilbyde, at inseminere tæven så drægtighed alligevel er mulig.

Fødslen er ofte lidt nervebetonet for både den erfarne og uerfarne opdrætter. Dyrenes Læge og Øjenklinik bidrager gerne med råd og vejledning, så fødslen bliver en god oplevelse med et godt resultat. Skulle et kejsersnit blive nødvendigt har vi erfaring i at udføre dette, så der sikres bedst mulig overlevelse af både tæve/hunkat samt hvalpe/killinger.

Skulle der opstå uønsket drægtighed, kan denne behandles på sikker vis.

Se desuden flere artikler under menu punktet "Læs om avl og parring"

Del

Dyrenes Læge og Øjenklinik

Klinikkens adresse:
Munkemarken 72, Thorning
8620 Kjellerup 

Åben efter aftale

+45 27 60 60 69
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Læs om