Sundhedseftersyn

Forebyggende sundhedseftersyn af dit kæledyr:

Den årlige sundhedsundersøgelse er en vigtig del af forebyggelsen af sygdom hos vores kæledyr.

Ved sundhedsundersøgelsen på Dyrenes Læge og Øjenklinik får du råd om hud, ernæring, pleje af øre, poter, negle, tænder og vaccinationsbehov. Dit kæledyr bliver grundigt undersøgt for tegn på unormale tilstande og tidlige sygdomstegn. Små forandringer, som ikke er normale, kan opdages her. Mange sygdomme er nemmere at behandle, hvis de bliver opdaget i tide. Herved undgås unødig lidelse og bekymring for kæledyr og ejer.

Vi har desuden ved den årlige sundhedsundersøgelse god tid til at snakke om dit kæledyr. Måske har dit kæledyr ændret adfærd eller har andre problemer.

Ofte kan sundhedsundersøgelsen kombineres med vaccination af dit kæledyr.

Dyrenes Læge og Øjenklinik anbefaler følgende vaccinationsrutiner:

  • Hvalpe og killinger vaccineres to gange. Første gang i 8-12 ugers alderen og igen 4 uger senere.
  • Hunden/katten vaccineres igen et år efter seneste hvalpe/killingevaccination
     
  • Herefter skal dyrets individuelle vaccinationsbehov vurderes i samråd med dyrlægen.

Man skal som ejer af et kæledyr være opmærksom på særlige krav om vaccination og andre betingelser, som skal være opfyldt ved rejse med kæledyr til andre lande. Information om disse krav kan findes på fødevarestyrelsens hjemmeside, følg dette link. Dyrenes Læge og Øjenklinik kan desuden ofte være behjælpelig med information om disse krav.

Forsikring:

Hvis man har en hund, skal man være opmærksom på, at der skal tegnes en lovpligtig ansvarsforsikring, før hunden bliver 4 måneder. Denne forsikring dækker, hvis hunden påfører skade på personer eller ejendele.

Der er ingen lovkrav om ansvarsforsikring på katte.

Men for både hund og kat gælder det, at der er mulighed for at tegne en hunde- eller kattesygeforsikring. Denne forsikring dækker, hvis dyret bliver sygt eller kommer til skade.

Dyrenes Læge og Øjenklinik anbefaler, at man tegner en hunde-/kattesygeforsikring. Det er frygteligt ærgerligt, hvis uheldet er ude, og man som kæledyrsejer er nødsaget til at fravælge behandling grundet økonomi.

Spørg dit eget forsikringsselskab om mulighederne for at tegne en sygeforsikring for dit kæledyr. Vær opmærksom på, at der er stor variation i betingelserne mellem forsikringsselskaberne, fx i pris og dækningsbetingelser.

 

Del

Dyrenes Læge og Øjenklinik

Klinikkens adresse:
Munkemarken 72, Thorning
8620 Kjellerup 

Åben efter aftale

+45 27 60 60 69
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Læs om