Chlamydia

Chlamydia hos kat

Chlamydophila Felis er en artsspecifik infektion hos katte. Dvs. at det kun er katte, som er værtsdyr for infektionen.

Infektionen angriber øjets bindehinde og blinkhinde og giver anledning til konjunktivitis (øjenbetændelse). Der kan være symptomer i det ene eller i begge øjne. Men oftest får katte med symptomer i det ene øje også symptomer i det andet øje i løbet af 5-10 dage.

Ved chlamydia infektion bliver øjets bindehinde rød og ofte meget hævet. Øjenlågene kan være helt lukkede grundet hævelse. Der viser sig små blærer på blinkhinden. Disse repræsenterer små lymfefollikler, der er hævede. Katten kniber de angrebne øjne sammen og viser tegn på ubehag. Der ses i starten vandigt tåreflåd, som senere bliver mere pusagtigt. Katten gnider i øjnene grundet kløe. Ofte nyser katten, og der ses i forbindelse med infektionen samtidig infektion i de øvre luftveje.

Diagnosen stilles ofte ud fra de kliniske symptomer, som er meget karakteristiske. Et skrab fra øjets bindehinde kan i den første 8-10 dage af infektionen vise inklusionslegemer i cellerne. Hvis disse findes, kan diagnosen bekræftes med sikkerhed.

Behandlingen er antibiotika øjensalve i 3 uger. Hvis der samtidig er infektion i de øvre luftveje behandles også med antibiotika i 3 uger. Ved korrekt og hurtig behandling, kan infektionerne overstås indenfor 1-3 uger. Er der tale om kroniske infektioner kan det være nødvendigt med behandling i flere måneder.

Del

Dyrenes Læge og Øjenklinik

Klinikkens adresse:
Munkemarken 72, Thorning
8620 Kjellerup 

Åben efter aftale

+45 27 60 60 69
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Læs om